De Bilt

Akoteh

Aan de Sperwerlaan in Bilthoven, waar voorheen scouting Akoteh was gevestigd, biedt gemeente de Bilt een kavel te koop aan waarop een woonhuis gebouwd kan worden. De kavel heeft een natuurlijke glooiing en is landschappelijk waardevol. 

Opbod

De kavel wordt per opbod verkocht. De gemeente heeft de minimale verkoopprijzen vastgesteld (zie kavelprijzen). De Akoteh kavel gaat tegelijkertijd in verkoop met de Van Everdingen kavels aan de Boslaan. Er mag op beide locaties geboden worden. Als u interesse hebt, kunt u op op 1 of meerdere kavels een bod uitbrengen in volgorde van voorkeur. Er mag per kandidaat maximaal 1 kavel worden gekocht.
 

Meer informatie en bieden

Heeft u interesse in deze kavels? Bekijk dan onderstaand het stappenplan met de doorlooptijd tot aan de oplevering van de kavel. In de wegwijzer treft u meer informatie aan over wat er toegestaan is met betrekking tot bouw op de kavels en leest u meer over het proces van verkoop en oplevering. Wilt u alle verkoop documentatie inzien en een bod uitbrengen? Maak dan een account aan. U krijgt dan op deze site toegang tot alle verkoop documenten waaronder het inschrijfformulier, de koopovereenkomst en de akte van levering. Let op! De verkoop documentatie kan tussentijds wijzigen. Als u een account heeft aangemaakt wordt u hierover per mail geïnformeerd.

Locatie

Voor deze locatie heeft de gemeente De Bilt zijn ruimtelijke randvoorwaarden opgesteld. Het streven is de bestaande groene sfeer te behouden.  De kavel is gelegen aan de Sperwerlaan net buiten het centrum van Bilthoven en op loopafstand van het treinstation. Op steenworpafstand vindt u het prachtige natuurgebied de Biltse Duinen waar het heerlijk wandelen is. Bijzonder aan de kavel is de aanwezige glooiing van het terrein, herinnerend aan de voormalige Biltse Duinen op deze locatie. Deze glooiing dient behouden te blijven. De kavel wordt ontsloten via de Sperwerlaan. Het grenst aan de achterzijde aan achtertuinen van woningen aan de Valklaan en de Julianalaan. Er mag 1 woning worden gerealiseerd van 2 lagen met een kap. 

Meer over Bilthoven
 

Locatiehistorie

De gemeente De Bilt bezit verschillende locaties en gebouwen die op dit moment niet in gebruik zijn. Het betreft terreinen met accommodaties die hun oorspronkelijke functie verloren hebben. Een van deze locaties betreft de locatie aan de Sperwerlaan in Bilthoven waar voorheen het scoutinggebouw Akoteh stond. Dit gebouw dateerde uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Akoteh staat voor ‘Altijd klaar om te helpen’ en was een scouting voor meisjes. De opstal is gesloopt en het bestemmingsplan is onherroepelijk.

 

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur is in het gemeentehuis (Mathildezaal) aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven een informatieavond gehoduen. Tijdens deze informatiebijeekomst is er een toelichting gegeven op de kavels en wat er mogelijk is. Ook de notaris was aanwezig om toe te lichten hoe de inschrijving en het bieden in zijn werk is gegaan. 

 

Interesse in een kavel in Akoteh?

Contact

Gerrie Waterman
Verkoopondersteuning
Bel 030 - 2289536

Downloads

Special download link

Wegwijzer

Q + A