Bilthoven

 Bilthoven is een groen en divers dorp in de gemeente De Bilt. Gelegen naast Utrecht vindt u hier rust en ruimte. 

De gemeente De Bilt bestaat uit zes kernen. Bilthoven is de grootste kern en telt zo’n 17.500 inwoners. Het dorp bestaat uit verschillende wijken met elk hun eigen karakter.

Het centrum van Bilthoven voorziet in behoeften voor de dagelijkse boodschappen, maar nodigt ook uit tot een middag gezellig winkelen en een verblijf in een van de sfeervolle horecagelegenheden. Het centrum van Bilthoven is voor een deel al opgeknapt, maar zal de komende jaren nog verder vernieuwd worden met bijvoorbeeld de komst van een mooi en gezellig dorpsplein. Bilthoven is een dorp voor alle leeftijden en kent een gevarieerd aanbod aan scholen en sportverenigingen. En met de bossen en landgoederen om de hoek bent u vanuit huis er snel op uit.  

Naast het groene karakter staat de gemeente De Bilt ook bekend om de bedrijvigheid in de Life Science sector op verschillende locaties in de gemeente werken bedrijven samen aan een gezondere en duurzame toekomst. In Bilthoven gebeurd dit op het Utrecht Science Park Bilthoven, een satelliet locatie van het Utrecht Science Park (voorheen De Uithof). 

 

Goed bereikbaar

Bilthoven is zeer goed bereikbaar. Gelegen tussen de A27 en A28 bent u snel op weg en vanaf station Bilthoven zit u binnen 10 minuten in het centrum van Utrecht en binnen 15 minuten in Amersfoort. Vanaf station Bilthoven is er ook een goede busverbinding met het Utrecht Science Park.